• Retkeilyreittien  rauhaa

  • Vauhdin  hurmaa

  • Kalastuselämyksiä 

  • Talviretkeilyä  lumikengillä

  • Upeita  melontakohteita

Päijänne täynnä tekemistä!

Etelä – Päijänteen luonto - Päijänne, monet pienemmät järvet ja joet, saaret ja jääkauden muokkaama harjumaasto lumoavat kaikki luonnossa liikkujat. Patikoi, pyöräile, melo, kalasta tai lähde nauttimaan järvimaisemista risteilylaivan kyydissä. Talvisin osa alueen retkipoluista muuntuu hiihtouriksi, unohtamatta jäätyneen Päijänteen tarjoamia retkihiihtomahdollisuuksia kevätauringon kimalluksessa. Etelä-Päijänteen alueelta löydät myös laajan kirjon tapahtumia ja kulttuuririentoja vuoden ympäri!

- 8
test-image

Opastetut luontoretket

Ammattitaitoisten oppaiden avulla on helppo kokea alueen luontoa meloen, patikoiden, kalastaen tai pyöräillen. Tutustu retkivaihtoehtoihin ja lähde luontoon!

test-image

Retkeilyreitit

Etelä-Päijänteen retkeilyreiteillä pääset nauttimaan luonnonkauniin ympäristön lisäksi jääkauden jäljistä ja päijäthämäläisistä kylämaisemista!

test-image

Risteilyt ja venetaksit ja vuokraveneet

Risteile tai veneile Päijänteellä upeisiin kansallispuiston maisemiin tai viehättäviin kyliin. Täältä löydät reitti- ja tilausristeilyt, venetaksien palvelut ja vuokrattavat veneet.

test-image

Melonta, SUP ja vesiurheilu

Alueen vesistöihin pääset tutustumaan myös meloen: vuokraa kanootti, kajakki tai SUP-lauta tai kokeile vaikka vesihiihtoa. Voit myös osallistua ohjatulle melontaretkelle!

test-image

Kalastus

Etelä-Päijänteen vesistöt täyttävät niin uistelu-, heitto- kuin perhokalastajan toiveet! Löydä kalastuskohteet tai varaa opastettu kalastusretki.

test-image

Lintubongaus

Bongaa vesilintuja Päijänteen järviselänteillä, järven lahtien ruovikoissa ja Päijänteen kansallispuiston alueella – avuksesi voit ladata alueen lintu – ja kasvioppaan!

test-image

Pyöräily

Tutustu päijäthämäläiseen maaseutuun pyörän selästä! Vesijärven kierros vie sinut kauniiden maisemien lisäksi Vääksyn kanavan historiallisiin maisemiin ja Vesivehmaan kulttuuriympäristöön.

test-image

Ratsastus

Osallistu kokopäiväretkelle kesän vihreydessä tai muutaman tunnin talviselle ratsastusretkelle!

test-image

Frisbee Golf ja Golf

Kokeile frisbeegolfia Padasjoen Kullasvuoren upeissa maisemissa tai Vesijärven rantamaisemissa Vääksyssä! Golfin pelaamisesta voit puolestaan nauttia 18 – reikäisellä golfkentällä Vääksyssä!

test-image

Nähtävyydet ja käyntikohteet Etelä-Päijänteellä

Täältä löydät helposti Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Padasjoen ja Sysmän parhaat käyntikohteet ja nähtävyydet. Tutustu ja ihastu!

test-image

Ryhmäretket

Tutustu kansallispuistoon, Vääksyn kanava-alueeseen tai upeisiin kartanoihin opastetuilla päiväretkillä ja kartanokierroksilla!

test-image

Ohjelmapalveluyritykset

Alueemme luontoon tutustuminen tapahtuu parhaiten aktiviteettien kautta, joissa oppaidemme tiedot ja taidot ovat kullanarvoisia!

test-image

Talviaktiviteetit

Etelä-Päijänteen talvi on täynnä elämyksiä! Hiihdä Päijänteellä kevätauringon kimalluksessa, testaa pilkkitaitojasi tai nauti vauhdin hurmasta kelkkailen!