Evo 

Evon retkeilyalue

Evon retkeilyalueella voi nauttia metsä-, harju- ja järvimaisemasta jääkauden muokkaamassa vaihtelevassa maastossa. Evo soveltuu sekä perheille että kokeneemmille retkeilijöille, koska tarjolla on sekä lyhyitä Evon luonnosta ja historiasta kertovia luontopolkuja että pidempiä, parin päivän patikointiin soveltuvia reittejä. Taukoja voi pitää alueen merkityillä tulentekopaikoilla ja laavuilla. Yöpyä Evolla voi laavujen lisäksi teltassa tai vuokramökeissä.

Patikoinnin lisäksi Evolla voi kalastaa joko rannalta tai vuokrattavasta veneestä Niemisjärvillä. Luonnonvesillä kalastamiseen tarvitaan läänikohtainen kalastuslupa ja valtion kalastuksenhoitomaksu.

Virkistyskalastusalueelle lupia voi ostaa mm. Niemisjärven lupa-automaatista, mobiililupana ja Niemisjärvellä sijaitsevasta kioskista.

Evon retkeilyalueen merkityille reiteille pääsee joko omalla autolla (useita pysäköintialueita mm. Evokeskus, Iso –Tarus, Kelkute, Rahtijärvi, Syrjänalunen) tai patikoiden Asikkalasta Aurinko-Ilves yhdysreittiä ja Padasjoelta Päijänne –Ilves yhdysreittiä pitkin.

Lisätietoa Evon retkeilyalueesta Luontoon.fi sivuilla

 

Faktoja Evosta

1  sijaitsee Padasjoen ja Hämeenlinnan alueella

2  pinta-ala 47 neliökilometriä

3  perustettu 1994